curcubeu
23.07.2014 - 20:31
Sunt fericitul posesor al butucului Shimano HB-R505(roata din fata si cea din spate la fel, dar problema o am doar cu cel din fata)(care nu se mai produce de shimano) lungimea axei de 100 mm , in mod empiric am stabilit ca butucul din fata este rau izolat de apa si astfel bilele si conurile raman fara lubrifiant si sunt destul de murdare. Am cautat pe net astfel de butuc dar am gasit doar pe ebay ceea ce-mi trebuie, dar din pacate au doar versiunea 36H pe cand eu am nevoie de 32H.
Intrebari:
Am nevoie de sfaturi pentru a iesi din impas, se poate de reanimat butucul care il am acum? de exemplu daca gasesc un butuc shimano xt cu axa de 100 mm o sa am nevoie si de spite noi pentru a construi roata sau pot sa mearga si astea vechi? Cum sa stabilesc lungimea spitelor de care am nevoie? De unde pot gasi o roata de 700c cu un butuc pe disc cu axa de 100mm ca sa o pot imbraca cu cauciucuri pentru sosea , sau pot sa caut liber niste roti de 29 - dar automat apare alta intrebare ..vor fi ele compatibile cu 6,5 - 8 BAR ?
curcubeu
25.07.2014 - 22:13
Salut inca o data! Pacat ca nimeni nu a raspuns aici dar oricum am rezolvat deja totul! Am schimbat butucul pe unul mai simplu Shimano hb rm66, spitele nu le-am schimbat pt ca nu a fost necesar! Iata ca vine era bicicletelor de sosea si cicolocros in care toti producatorii promit ca vor avea la vanzare aparate dotate cu frane pe disc, unii chiar hidraulice in combinatie cu electronica (astea deja sunt din domeniul visurilor - cel putin pt mine; desi sunt sigur ca pentru unii nu va fi deloc greu sa le achizitioneze) . Aici propun sa discutam despre tema propusa, intrebari tehnice, comoditate si pur si simplu informatie de la posesori pentru persoanele care inca nu au dar ar dori sa treaca pe rachete dotate cu frane pe disc.
*****Prima descoperire: orice butuc cu 100 mm fata si 135 mm spate este compatibil cu rama de ciclo sau sosea , deobicei aceste dimensiuni le au butucii pe centerlock, desi shimano pretinde ca a creat un butuc exclusiv pt sosea si ciclo : cx75 , piata este plina cu alte tipuri de butucuri cu mult mai ieftine , de exemplu cel pe care am trecut eu hbrm66 (olivio-deore) .