Noroc!
Baieti si fete, ce credeti despre un punct de reparatii a bicicletelor, situat undeva in centru, care va lucra gratuit, ma rog, cu careva donatii voluntare (ca sa se auto sustina, dar asta treb de mai vazut cum se va face)?
Este cineva interesat in participare intru realizarea lui?
Este asa o idee si cu sanse ca sa vada lumina zilei. Trebuie doar implicare.
Asta este un proiect social (eu il consider asa). Proiectul se doreste a fi dezvoltat, tocmai de asta ma adresez comuntatii de biciclisti sa vad care e opinia voastra. Am scris si despre donatii pentru ca proiectul sa poata exista. Este un mic buget pentru inceput, pana la urma nu este ideea de a crea un service-centru, ci doar un mic punct de reparatii, cu careva instrumente de baza pentru cei in pana + va fi pe ideea autodeservirii.
Acuma, pentru ca proiectul sa fie durabil in timp, este nevoie de implicarea comunitatii biciclistilor, pentru ca, cu cat mai multa lume se va implica, cu atat mai vizibil si apreciat va fi rezultatul.
Noi vrem sa discutam intrebarea aceasta nemijlocit cu biciclistii, sa vedem ce si cum putem face ca sa avem acest punct de reparatii primare a bicicletelor, pentru ca imi dau seama ca e necesar/dorit
+
prin initiativa data speram sa incurajam utilizarea pe larg a transportului alternativ (bicicletele in cazul dat).
Pana la urma, este salutata ideea unui punct de reparatii a bicicletelor sau nu?
Totodata, care ar fi instrumentele de prima necesitate pentru reparatia unei biciclete? Ne puteti ajuta cu astea?
si inca o intrebare ar fi: daca totusi s-ar face asemenea punct, voi va veti folosi de ce ofera el?
Noi am fi vrut sa ne mai intalnim, poate, sa mai discutam pe marginea acestui subiect, ar fi posibil?
Alex-D
14.05.2013 - 22:14
Shura, prea multa lirica si putina concretica. Ce experienta ai in arta a de a repara o bicicleta?
Eu imi repar singur bicicleta acasa, pentru ca am si eu una. Imi place sa-i acord timp. Nu stiu ce vrei sa auzi, dar, cred ca, ma pricep la reparatii.
P.S. imi place citatul din semnatura ta

incerc sa ma conduc de ideea inspirata de el
Alex-D
14.05.2013 - 23:01
Si eu imi repar singur bicicleta si automobilul si ... robinetul din baie, in masura competentei. Cind e ceva mai serios ma adresez la mester. Ca sa deschizi o afacere nu e in deajuns o simpla pasiune.
E straniu ca repari singur dar nu stii de ce instrumente ai nevoie?
AndyPro
15.05.2013 - 06:12
Нет, лучше мастерская, где будет все платно и даже не дешево, но мастера будут супер пупер профи. А то что делается бесплатно обычно все сами делают.
Asta nu e o afacere. Nu vrem sa facem bani din asta. Suna banal si poate altruistic, dar noi vrem sa facem un bine.
Participam la un seminar, in cadrul caruia se presupune de a realiza un proiect si ideea nu este sa bagam si sa scoatem bani. Proiectul este unul participativ, cu implicarea societatii, nu avem scopul profitului.
Eu imi dau seama foarte bine de ce fel de instrumete sunt nevoie, dar daca o fac singur - nu cred ca se va pretui la fel ca si cand participa si comunitatea de biciclisti, in special.
Urmatoare intalnirea a participantilor seminarului va avea loc pe 6-10 iunie 2013, unde se va discuta despre ideeile de proiect si implementarea lor. Acolo vrem sa invitam si pe cineva din afara, cine ar dori sa se implice in acest proiect.
Andy, eu, de exemplu, nu prea dispun de toate instrumentele de care as avea nevoie acasa. Eu stiu ca pot sa-mi repar singur bicicleta si nu am bani sa ma duc la service, de aceea as prefera un asemenea punct de reparatii.
alecsandre
15.05.2013 - 07:41
Ideea nu este rea.
Un punct de reparatii ar fi binevenit.
Despre instrumente de prima necesitate s-ar putea afla de la centrele de deservire Giant si Author (nu in ultimul rand Internetul).
Daca doresti sa se afle mai repede de acest punct de reparatii, iti recomand sa scrii mai mult in acest forum si sa vii la competitiile de mountainbike ce se organizeaza la noi in tara (mai multa info despre calendarul si locul de desfasurare a competitiilor le poti de afla si de pe site-ul urmator www.bikeportal.md).
Multa bafta.
GurmaN
15.05.2013 - 13:28
Imi place ideea..cred ca se va primi ceva,
ar trebui mai multa lume sa se implice la tema data.
Acum intrebarea este daca ar dori cineva sa se implice mai activ? Sunt doritori?
Идея замечательная! Вело-сервис в центре.
Кто то подкидывал идею возле кормушки открыть...
На энтузиазме все это продержится?! Тимуровцы перевелись в наше время.
За символическую плату хотя бы, чтоб была какая та дальнейшая перспектива.
338lapua
15.05.2013 - 19:58
Цитата(shura @ 15.05.2013 - 15:08)

Acum intrebarea este daca ar dori cineva sa se implice mai activ? Sunt doritori?
Spui mai clar ce trebuie de la "doritori". Sa punem niste sume de bani sau eforturi in cautare locului potrivit pentru service sau ce? Fii mai concret, te rog.
mrlipux
15.05.2013 - 21:28
Цитата(ivan4ik @ 15.05.2013 - 16:19)

Идея замечательная! Вело-сервис в центре.
Кто то подкидывал идею возле кормушки открыть...
На энтузиазме все это продержится?! Тимуровцы перевелись в наше время.
За символическую плату хотя бы, чтоб была какая та дальнейшая перспектива.
Ремонт велика за 10 лей?
Хоть на инструменты чтоб хватало.
Ce ţine de idee, e super. Tre' voluntari de găsit. Eu din păcate nu am posibilitatea.
GurmaN
15.05.2013 - 22:15
shura,
trebuie sa ne adunam undeva si sa discutam la tema data...sa vina acei kare intradivar o sa se implice in acest proect!
GurmaN, intr-adevar vrem sa ne intalnim si sa discutam ideea si cum sa o dezvoltam.
Ma gandeam sa stabilim intalnirea pe vineri, ce zici, sunteti disponibili?
O sa discutam despre toate.
Totodata, noi, deja avem un loc unde sa instalam punctul de reparatii + avem si parcare de biciclete intalata acolo.
Deci, vineri, la 19.00? propun la Apartamentul Deschis, la Bucuresti 68? de fapt acolo vrem sa si instalam punctul.
GurmaN
15.05.2013 - 22:48
shura,
ce se afla pe apropiere de acest loc..k nu prea stiu strazile :D
kashak1977
16.05.2013 - 15:19
а такие вопросы
Цитата(shura)

Asta este un proiect social
1.что за и кто разработал/поддерживает/раскрутит все эт??
2.будет ли нести ответсвеность за свою пработу механик что там будет работать??или бесплатнй сыр
3.если самообслуживание то инструменты и инструкции по сборке/разборке узлов будет??(новички же не знают элементарного как камеру клееть или тросик тормоза подтянуть)
4.согласовали ли с мэрией всю эту карусель??чтоб потом не вышло боком вся эта затея
пс как по мне так мелкие вмешательства самому по плечу,а по серьезней так к проверенному механику обращаюсь кажись 4 или 5 лет как,ни разу проблем после него небыло,если кто заинтересован напишу в личку дабы не забанили за рекламу
kashak1977,
1. Este un proiect sustinut de o organizatie germana Theodor Heuss Kolleg), prin intremediul unei organizatii de-aici (EcoVisio). Noi participam la un seminar, care pe parcurs presupune implementrea unui proiect ecologic cu implicarea societatii/comunitatii.
2. & 3. Pentru ca punctul de raparatii va fi pe ideea self-service, planuim (impreuna cu oameni care se pricep si profesionisti) sa avem intalniri periodice, gen, seminare (ateliere) de instruire (poate se implica cineva din biciclistii cu experienta, mesteri-reparatori);
4. Apartamentul Deschis este spatiul nostru si nu cred ca vom avea nevoie de autorizatie de la primarie, dar, totusi, eventual am putea merge la ei ca sa-i punem la curent.
GurmaN
16.05.2013 - 23:11
Цитата(shura @ 17.05.2013 - 00:06)

kashak1977,
1. Este un proiect sustinut de o organizatie germana Theodor Heuss Kolleg), prin intremediul unei organizatii de-aici (EcoVisio). Noi participam la un seminar, care pe parcurs presupune implementrea unui proiect ecologic cu implicarea societatii/comunitatii.
2. & 3. Pentru ca punctul de raparatii va fi pe ideea self-service, planuim (impreuna cu oameni care se pricep si profesionisti) sa avem intalniri periodice, gen, seminare (ateliere) de instruire (poate se implica cineva din biciclistii cu experienta, mesteri-reparatori);
4. Apartamentul Deschis este spatiul nostru si nu cred ca vom avea nevoie de autorizatie de la primarie, dar, totusi, eventual am putea merge la ei ca sa-i punem la curent.

spoate de apelat la primarie..s stim 100 % c nu vor aparea probleme.
kashak1977
16.05.2013 - 23:48
Цитата(shura)

Este un proiect sustinut de o organizatie germana Theodor Heuss Kolleg), prin intremediul unei organizatii de-aici (EcoVisio)
вот с эт и над было начать,а то басни про то что комуто чтото приснилось а на утро изложил свои фантазии на форуме никому не интересно,по поводу встречь и семинаров скорее всего глухо будет если будете излагать свои мысли в таком же духе,попробуйте по больше конкретной инфы давать,а не ждать пока будут крюками ее из вас вытягивать,а там гляди и народ подтянеться,самому интересно и по мере возможности присоеденюсь(но своего мастера не поменяю),а по поводу мэрии то найдите грамотного юриста и попытайтесь вычеслить все необходивые бумажные хлопоты,просто это реальный гемор при нашем правительстве,но не буду лезть в политику,эт грязное дело
kashak1977,
ne aflam in faza de planificare a actiunilor ulterioare si nu prea am vrut sa vehiculez cu nume pe-aici. Ne gandeam sa vedem ce spune lumea si parerea ei.
Pana la urma nu este un proiect cantitativ, dar trebuie sa fie unul calitativ. Plus bugetul nu va fi foarte mare.
p.s. poate invitam mesterul cela la care mergi tu sa faca un "master-class" cand vom instala punctul de reparatii, evident, daca ar fi de-acord si voluntar?
kashak1977
17.05.2013 - 08:31
shura,
не парнишка,на пустышек не ведусь,да еще когото тянуть за собой не буду ради
Цитата(shura)

Ne gandeam sa vedem ce spune lumea si parerea ei
если что посерьезней будет то куда ни шло,а так извини,любому в голову может явиться такая мысль,мол поставить человека по середине оживленого перекрестка и пусть двигается хаотично в периметре последнего,а мы понаблюдаем за реакцию водителей,вот ток над заинтересовать потенциального лоха чтоб тот ради идей согласился развлечь автора этой затеи
kashak1977,
Nu asta era ideea. Am avut in vedere ca, daca voi vorbi despre sustinatori/finantatori, atunci lumea ar crede ca vom avea o gramada de bani (ce nu-i chiar asa) si nu s-ar implica.
De asta noi insistam la o intalnire cu grupul care ar dori sa se implice mai mult si nu numai cu grupul, dar si cu cei interesati in proiect. Ar fi bine s-o facem in acest sfarsit de saptamana.
Deci, ne vedem?
kashak1977
17.05.2013 - 18:57
если погода не подведет буду отдыхать
тут присоединяйся и там поговорим
Cloud9
17.05.2013 - 20:55
shura,
nu te mai "inchina" sa zic asa in fața tuturor care nu merita. scrie o ora si tu si locul și cine a dori să vină - să vină. și atit. totul vei explica la intilnire.
cel mai bine cred eu să faceți cum și ziceți un self-repair. că dacă veți pune pe cineva meșter să zic și nu a face cum trebuie....se vor iocepe invinuirile ca de obicei iubesc la noi. eu imi оnchipui așa, să fie instrumentele dorite, și sau o carte (nu sțiu daca sunt, dealde "Пособие для чяйников") și cui trebu deschide și iși repară ce le trebu. de nu vrea lumea nu vă apucați și gata. mai bine vriun alt proiect ecologic faceți.
Cloud9,
poate ca ai dreptate. Atunci, hai sa ne intalnim cu doritorii maine (sambata), pe la 18.00 la Apartamentul Deschis:
https://maps.google.com/maps/ms?msid=202952...000993,0.002642Totodata as vrea sa merg si la Ghidi-Ghici, daca n-o sa vina lumea maine
14UnIon
22.05.2013 - 12:41
prima întîlnire a eşuat , cred că este nevoie de a repeta , deoarece cînd se face ceva bun pentru comunitate tebuie de profitat din plin .
Цитата(14UnIon @ 22.05.2013 - 13:41)

prima întîlnire a eşuat , cred că este nevoie de a repeta , deoarece cînd se face ceva bun pentru comunitate tebuie de profitat din plin .
putem sa o planificam pentru sfarsitul saptamanii viitoare, eventual, deoarece atunci ma voi intoarce la Chisinau
Eu as propune vineri sau sambata.
Это текстовая версия — только основной контент. Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста,
нажмите сюда.