IPB WARNING [2] htmlspecialchars(): charset `win1251' not supported, assuming utf-8 (Line: 3683 of /sources/ipsclass.php)
Crimea, Ianuarie 2012 - Drumeţie Montană - Форум Velo.md
IPB

Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )

Правила форума Правила создания тем
2 страниц V  1 2 >  
ОтветитьСоздать новую тему
> Crimea, Ianuarie 2012 - Drumeţie Montană, Impresii de călătorie
Tatiana_c
сообщение 29.02.2012 - 10:04
Сообщение #1

Участник

Aventură de iarnă în Crimea!
perioada 03.02.2012 - 12.09.2012

De mult visam la o escapadă la munte, fară cazare în hotel, departe de civilizaţie - doar eu şi muntele... Cum această avea să fie prima experienţă am ales o destinaţie mai puţin capricioasa din punct de vedere vremii - Crimea, mult prea domoală în condiţii de iarnă, însă anul acesta s-a dovedit a fi nu tocmai aşa, după spusele localnicilor acestor tărîmuri anul acesta a fost o excepţie şi de mult nu a coborît termometrul sub 15-19 grade, cum ne-am descurcat?...cu detalii mai tîrziu!

02.02.2012 21:00 - rucsacul e gata, echipamentul pregătit şi totuşi ceva pare a fi nepregatit - Eu şi starea mea de euforie, de nerăbdare + puţină îngrijorare...totul va fi ok! rolleyes.gif

03.02.2012 - Aici şi acum a început totul...
Изображение

Изображение

Изображение

...To be continued!

Poze:
https://picasaweb.google.com/11018065261319...feat=directlink

https://picasaweb.google.com/11018065261319...feat=directlink

Blog!

Сообщение отредактировал Tatiana_c - 29.02.2012 - 10:20

--------------------
http://www.tatianacotiga.com/
Пользователь offlineПрофайлОтправить личное сообщение
Вернуться к началу страницы
+Цитировать сообщение
Rois
сообщение 29.02.2012 - 12:35
Сообщение #2

Участник

Зимний крым представляла себе по-другому. По-доброму завидую! smile.gif Очень хочется куда-то выбраться, прям не сидиться на месте, но снег и холод не люблю)) жду когда зазеленеет rolleyes.gif

--------------------
http://rois.rocks - Мой новый блог о путешествиях
+Цитировать сообщение
Rumba
сообщение 29.02.2012 - 12:47
Сообщение #3

Участник

Красиво!Зимний Крым не хуже летнего! cool.gif

--------------------
Lost is the best place to be
+Цитировать сообщение
Вилка
сообщение 29.02.2012 - 14:18
Сообщение #4

Участник

Красотаsmile.gif
Кстати, так непривычно видеть симферопольский вокзал пустым cool.gif
+Цитировать сообщение
Rita
сообщение 29.02.2012 - 19:56
Сообщение #5

Участник

Красотаа!!!
Ждала этот отчет. Спасибо!
smile.gif
+Цитировать сообщение
NEFER
сообщение 29.02.2012 - 20:07
Сообщение #6

Участник

Отличная поездка, жду подробности! smile.gif

--------------------
Изображение
+Цитировать сообщение
Kernel
сообщение 29.02.2012 - 20:16
Сообщение #7

Участник

Tatiana, esti bravo! Astept continuarea smile.gif
+Цитировать сообщение
Tatiana_c
сообщение 29.02.2012 - 22:46
Сообщение #8

Участник

03.02.2012 Prima zi...continuarea aici--->
http://tatianacotiga.blogspot.com/2012/02/...arii-negre.html

--------------------
+Цитировать сообщение
Alex-D
сообщение 1.03.2012 - 22:42
Сообщение #9

Участник

Tatiana, Bravo. Foarte frumos. Nu sunt profi dar iti dau 10 pentru imagini.

--------------------
Fiecare om are cate-o nebunie, dar cea mai mare nebunie, dupa mine, e sa n-ai nici una.

Nikos Kazantzakis
+Цитировать сообщение
Вилка
сообщение 1.03.2012 - 23:12
Сообщение #10

Участник

Tatiana, aștept continuare cu nerăbdare smile.gif
+Цитировать сообщение
Tatiana_c
сообщение 2.03.2012 - 11:08
Сообщение #11

Участник

Mulţumesc mult pentru aprecieri, continuarea va fi in weekend! smile.gif
Alex-D, sunt doar un amator, dar mersi smile.gif

Pentru poze, ma terezesc la 4 dimineata )) ...dar mai am de lucrat read.gif
Click!
Click!
Click!
Click!
Click!
Click!
Click!

--------------------
+Цитировать сообщение
Backup
сообщение 2.03.2012 - 19:55
Сообщение #12

Участник

Crimea iarna!!! Astept weekendul ! ... si poze mai multe smile.gif

--------------------
Знание - сила, незнание - рабочая сила.
+Цитировать сообщение
Tatiana_c
сообщение 3.03.2012 - 10:28
Сообщение #13

Участник

Continuare...
04.02.2012 6:30
...în tren, m-a trezit un sunet ciudat, a trecut vreo 5 min ca
să-mi dau seama ce e, ninsese toată noaptea, șinele erau sub zapadă….odată ce trenul înainta se simțea cum “trece” peste zăpada înghețată …what a relief! smile.gif
Изображение

Start! Ангарский перевал…adio civilizație, ….liniște, zăpada de un alb imaculat, aer curat de munte – fericireee! Let’s get it started, YEEY!!)))

Изображение
Am întilnit și alți aventurieri de călătorii(acolo, pe munte toți iți sunt o familie, și întilnirea cu alți semeni e atît de caldă), dar cel mai bine mi-amitesc de doi cîini, care apropiindu-se și mai mult de mine simțeam cum lumea se face mai mică, mai mică și rămîn doar eu și acei ciini, mi-e tare frica de ei, o fracțiune de minut, cred, am uitat și să respir au trecut ambii pe linga mine ca un fulger..pîna au dispărut din vizorul meu a trecut o veșnicie rolleyes.gif

Изображение

…continuam să urcăm, soarele se înălța tot mai sus și lumina peisajul reflectandu-și razele în zapada așternută, era tot mai cald. Primul popas, priveam în urmă și nu-mi venea să cred, am parcurs doar atît?! )))) mergeam cu greu, cînd pășeam, piciorul se afunda în zapadă pîna la genunchi, poate și mai mult..
Изображение

...ah, da, la un moment dat am rămas blocată, eram cu un picior total în zăpadă, cu celălalt cam la fel, iar în față, la 1m, un copac căzut, trebuia cumva să ajung la el să pot ieși de unde m-am blocat, mi-am scos cu greu rucsacul, îl împingeam în față, și-l foloseam pe post de sprijin…tare funny pîna am ajuns la copacel și în sfîrșit eram la suprafață…yoyy! ce satisfacție plăcută cînd știi că te-ai descurcat(dar și oboseala se cam aduna, însă avea să o simt abia seara tîrziu)..

Изображение
Drumul pînă în creastă a fost lung și istovitor. Panta stoarce și ultima picătură de energie. Însă dorința de a ajunge în vîrf era atît de mare încît aș fi fost în stare să mă tîrăsc doar ca să ajung acolo. Nu mai era mult și pînă la locul unde era plănuit să înnoptăm.

Изображение
Пещера МАН, dar problemă – accesul la aceasta era blocat, s-a depus atît de multă zăpadă la intrarea acesteea că era aproape imposibil de ajuns în interior…unul din instructori coborisera totuși, cu frînghia….și făcusera(bătu cu picioarele mai exact) niște scări improvizate…eliberase zapada si făcu loc pt a intra în peșteră…ajunși în peșteră făcusem cîteva poze, ca de obicei smile.gif și mi-a ieșit una mai ciudată…zici ca prinseseși o fantomă, instructorul mi-a spus: "Татьяна, дух пещеры появился в твоём фото, значит ты особенная девушка"....)) Peștera e destul de încăpătoare și pereții acesteea strălucesc enorm de frumos!
Изображение
Eram convinsă că mă odihnesc și îmi scosesem jurnalul să scriu tot ce se întimplase în acea zi...e, nici acum n-a fost să fie așa cum am gîndit inițial…unul din instructori - speleolog înrăit venisera cu idea de a-mi face și mie cunoștință cu aceasta smile.gif îmi pusesem pe mine echipamentul necesar, dar și niște haine de protecție, se zice că noroiul din peștera se scoate greu..și e mai bine să ai așa haine pe tine la care să nu-ți pară rău să renunți )) am intrat în prima camera..e, nu e mare lucru îmi spusesem, păi bine, cînd ajunsesem mai departe aici avea să înceapă marea întimplare…pulsul creștea tot mai mult, inima bătea tot mai puternic, iar gindurile ma întrebau ce cauți tu aici, nu ai vrea să mergi înapoi?!..e, însa curiozitatea mi-a fost mult mai puternică...

Изображение

…deci , prima porțiune: aprox. 4 metri de trecut de-a lungul unui perete, în jos sunt 40m și priveam atent ce fac ceilalți…e, cînd mi-a venit și mie rîndul, nuștiu de unde mi-a venit un curaj enorm și am trecut, apoi a urmat o porțiune de urcat strict pe verticala aprox. 7-8m, iar în jos la fel acei 40m…e, acum a fost de-a dreptul greu, n-am alunecat, dar aveam senzația că cad în secunda imediat următoare..și iată cu această stare am ajuns pîna sus…ajunsă sus ,mi-am revenit în 2-3 minute, adrenalina era mult peste nivelul mediu, cred….e ca și cum ai fi învățat să mergi pe bicicleta și pt prima dată ai parcurs primii 10m fără să-ti pierzi echilibrul…am parcurs aceeași cale și înapoi, a fost la fel de greu, necătînd la faptul că eram în coborîre, am avut și nenorocul și mi s-a blocat papucul..cu o mîna mă țineam, cu alta îmi desfăceam șiretul(deși eram asigurată, și puteam liniștita să atîrn susținută de frînghii, însă ambiția și încăpăținarea îmi era prea mare ))), cu greu mi-am eliberat piciorul și încă și mai greu am scos papucul blocat, pt ca dacă din neatenție îl scapam avea să rămîn fără el pt totdeauna..dar totul s-a terminat cu bine, am luat cina și nici n-am observat cînd am adormit…)))
Изображение

To be continued...
Poze, click!
Blog!

Сообщение отредактировал Tatiana_c - 3.03.2012 - 12:46

--------------------
+Цитировать сообщение
cristi
сообщение 3.03.2012 - 12:03
Сообщение #14

Участник

Mare aventurieră mai ești! Bravo!
+Цитировать сообщение
Tatiana_c
сообщение 3.03.2012 - 12:29
Сообщение #15

Участник

Цитата(cristi @ 3.03.2012 - 12:03) *

Mare aventurieră mai ești! Bravo!

Mersi smile.gif

--------------------
+Цитировать сообщение
Tatiana_c
сообщение 4.03.2012 - 16:43
Сообщение #16

Участник

Continuare...

Изображение

05.02.2012 – Bună dimineațaa, in grotă sunt -3°C...afară, brrr -14°C! Let's move on, de la ieșirea din peștera pîna în vîrf sunt aprox. 70-100m, unghiul de inclinație mare, sub zapadă pe alocuri pietre, atenție mare pentru a nu aluneca...stratul superior de zăpădă înghețat, nu m-am gîndit niciodată ca in Crimea îmi vor fi necesare un colțari și piolet ...evident, nu le aveam...în fața mergea un instructor, studia traseul, urmam eu..la indicațiile acestuia : Татьяна, сделай большой мах нагой и сильно ударь по снегу ...помни твои носок - твоя безопасность!...încercam sa lovesc din toate puterile dar abia din a 3-a – a 4-a încercare puteam fi liniștita ca mi-am fixat bine piciorul..la fel si mîinele, faceam gaurele mă agățam și sus, apoi ma apropiam cît mai mult de pantă imi ascultam respirația, mai respir?! Și continuam cu celalalt picior... încet dar sigur..cînd am simțit ca am obosit și nu mai pot..am facut un pas la stînga și am cedat locul pîna au trecut toți..și iată așa în cerc am ajuns pînă sus, lucru în echipă, nice ...din păcate din acel moment ne-a părăsit un membru a-l echipei nu a mai putut continua și a renunțat..dar sincer la un moment dat..cînd de sus cadeau bulgări mici de zapadă credeam ca urmez și eu după ei...am cuprins muntele cum am putut doar ca să ajung cu bine pînă în vîrf...

Изображение

E, cînd am ajuns sus, finally...am aruncat rucsacul, m-am aruncat și eu pe acesta și timp de 3-4 min n-am scos nici un cuvint, am închis ochii și ascultam cum bate vintul...pînă la masă a urmat un traseu ușurel, fără schimbari de altitudine majore ))

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

A urmat apoi coborîrea, nu puteam înnopta la o altitudinea prea mare ))..aici mare veselie, cu cît coboram mai mult cu atît se înfunda mai mult picioarele în zăpadă, traversam metru cu metru destul de greu la început deoarece pentru a pași era necesar de eliberat piciorul complet afundat în zăpadă, de ridicat cît mai sus, fixat si același lucru cu celalalt de X ori, aici am aplicat aceeși tehnică, înainta cineva..facea loc..cînd obosea, trecea în coadă )) ..erau mulți copaci cazuți...ce vesel treceam peste ei, era și greu, important era sa nu ajung cu piciorul sub vreo bîrna ascunsă pe sub zăpadă))..cînd panta a devenit mai abruptă - m-am și rostogolot..hehe...ce funny a fost (n-am pățit nimic) )))...Am înnoptat lîngă izvor, noaptea se auzea susurul apei..iar serile petrecute lîngă focul puternic de neuitat...îmi va fi dor... îmi este deja!

Изображение

Изображение

Poze!
Blog!
To be continued...

Сообщение отредактировал Tatiana_c - 4.03.2012 - 18:08

--------------------
+Цитировать сообщение
Hemofarm77
сообщение 4.03.2012 - 17:45
Сообщение #17

Участник

Татьяна, красивый отчет и замечательные фото! Очень интересно, спасибо. cool.gif

--------------------
Смотрю и слезы льются вон, грозя заполнить водоемы.
куда нам деться, ведь пешком, нам не осилить все подъемы...
+Цитировать сообщение
Ennigma
сообщение 5.03.2012 - 09:38
Сообщение #18

Участник

Frumos, interesant si o aventura pe cinste. Bravo!

--------------------
...aici trebuie sa fie o vorba dulce... ;)
+Цитировать сообщение
Noiz
сообщение 8.03.2012 - 00:49
Сообщение #19

Участник

nice!!! pozele sunt super!!!
+Цитировать сообщение
Val